Hej,

Vandaag had ik mijn eerste Zweedse les, van 17h tot 21h. Het was echter al gedaan tegen 20h, maar toch is het redelijk lang.

Ik begin op niveau 2, "advanced beginners", aangezien ik al wat Zweeds had geleerd voor ik aankwam via een computercursus (The Rosetta Stone). De les van vandaag ging onder andere over de voorzetsels die bij de verschillende werkwoorden horen, waar bijna geen regels voor bestaan en die je dus uit je hoofd moet leren. Dat was dus vrij moeilijk en ik bakte er dan ook niet zo veel van.
Nochtans kon ik voor de rest wel alles verstaan wat de lerares vertelde in het Zweeds, en achteraf heb ik ook in de metro met haar een gesprek in het Zweeds gevoerd en dat gaat wel goed vind ik.

Ik heb in de les ook een Duitser leren kennen die in het zelfde appartementsgebouw als ik een kot heeft. We hebben vanavond samen gegeten en proberen zoveel mogelijk Zweeds te praten tegen elkaar. Zo kunnen we wel goed oefenen.

Ik moet ook nog een taak maken: een kort opstel van zo'n 200 woorden over iemand die ik bewonder... Wie voorstellen heeft mag die altijd geven :)

Voor wie het nog niet gemerkt zou hebben, er zijn bij deze site ook RSS-feeds waarop je kan inschrijven. Zo kan je gemakkelijk zien wanneer er een update is. Hiervoor moet je op het oranje RSS-icoontje klikken onderaan de hoofdpagina, of anders in een bepaalde categorie. Daarna hangt het een beetje af van je browser.

Nog iets anders dat ik jullie niet wil onthouden: toen ik eergisteren terugkwam van Kista, zag ik plots een hele bende militairen die met hun geweren naar een gebouw richtten. Ze waren opgesplitst in vier groepen, en ze verplaatsten zich ook achter de hoek enzo, terwijl ze elkaar dekking gaven. Het was duidelijk dat het een oefening was, maar het was wel leuk om te zien.