Ok, er is alweer een maand voorbij, dus tijd voor een update :)
Nee, sorry dat er niet zoveel activiteit op deze blog is, het is hier gewoon redelijk druk en dan ben ik niet zoveel met de blog bezig.

Omdat ik niet echt weet wat schrijven, laat ik jullie genieten van de foto's :)

Deze twee foto's zijn 's avonds getrokken, met op de eerste foto links de reflectie van het keukenraam.

Toen Deborah hier was, zijn we naar Skansen geweest. Dat is een zoo/openluchtmuseum. Het interessantste is denk ik de collectie scandinavische dieren, zoals wolven, zwijnen, elanden, beren, ... De beren waren eigenlijk wat aan het vechten:

Een mooie zonnige dag:

Zonsopgang om kwart na vier 's morgens:

Op een andere zonnige dag "beklom" ik (lees: nam ik de lift in) Kaknästornet, een 155m hoge tv-toren (de hoogste toren van Zweden) met een vrij spectaculair uitzicht. Ter vergelijking, de VRT-toren die we bezocht hebben aan de Reyerslaan is ongeveer 79m, maar de VRT-toren in Sint-Pieters-Leeuw is zo'n 300m hoog.
Let ook op de weerspiegelingen...

Nog zo'n mooie weerspiegeling:

Daarna was ik even in de hal van het Moderna Museet, en daarin stond een vrij interessante installatie. Het is een soort aquarium met een vloeistof die viskeuzer is dan water maar ik denk iets minder viskeus dan olie. Links van dit aquarium stond een soort van geluidsinstallatie die een bandje leek af te spelen. Er liepen een luchtbuis van de geluidsinstallatie naar het aquarium, waardoor ons vermoeden is dat het geluid op de band versterkt wordt tot een stevige luchtdruk die vervolgens de vloeistof doet bubbelen.

Ik heb hier ook een filmpje van genomen, zodat jullie het beter kunnen zien.

Ten slotte zijn we ook naar het Nobelmuseum geweest, waar er aan het plafond een rail loopt met daaraan hangend doeken of platen met de foto van telkens een Nobelprijswinnaar en het jaartal enzo. Die platen schuiven de hele tijd aan tot ze aan het uiteinde van het museum zijn, waar ze in een grote lus een voor een verder geduwd worden zodat ze terug de andere richting in gaan. Op dat moment kan je dan ook de foto zien. Volgende foto toont rechts de rij van wachtende platen, en ongeveer in het midden de start van de lus met linksboven een van de platen die losgelaten is.

Nog iets anders mooi in het Nobelmuseum, was een scheidingswand met allemaal kleine puntjes als verlichting. Bij nadere inspectie bleek elk van die puntjes het uiteinde van een optische vezel te zijn. Ik heb het geprobeerd te fotograferen, maar dat lukte niet goed:

De volgende dag, ergens op straat kwamen we dit tegen:

En ook een knappe banaandoos in een designwinkel:

Een andere zonsopgang, dit keer om half vijf 's morgens:

en enkele huizen langs de spoorweg:

En als allerlaatste foto van deze keer: enkele mensen van de Zweedse les en de leerkracht, Eva:

De landen van herkomst van links naar rechts zijn Frankrijk, UK, Frankrijk, Zweden, (België), Duitsland, Duitsland, Duitsland.

Zo, dat was het maar weer eens, tot een volgende keer :)